Egy ideje már tudtuk, hogy a Facebook applikáció is idővel megkapja a sötét módot. Az újítást a legutóbbi frissítés elhozta minden felhasználó számára. Mutatjuk, hogyan tudjátok bekapcsolni.

Egyeseknél korábban rövid időre már elérhetővé vált a Facebook sötét módja, aztán eltűnt a beállítások közül. Most viszont végleges verzióként aktiválta a Facebook a funkciót. Annyi leszögezendő, hogy több hullámban kapják meg a fiókok ezt a lehetőséget, mint anno a Messengernél is! Tehát az Android és iOS felhasználók is egyaránt be tudják kapcsolni amint fiókjukra megérkezik ez a lehetőség.

A bekapcsolásához a Beállítások és adatvédelem” menüpontba kell belépnünk, ezt követően már rögtön látjuk is a “Sötét mód” opciót. Itt három lehetőség közül választhatunk, természetesen adott a be/ki kapcsolás, valamint van még egy harmadik lehetőség, a rendszerbeállítások használata. Ez azt jelenti, hogy készülékünkhöz igazítja a sötét mód ki és be kapcsolását, vagyis ha a telefonunk rendszerbeállításain keresztül kapcsoljuk be a sötét módot akkor a Facebook applikációban is bekapcsol.

Az elmúlt időszakban több nagyon népszerű alkalmazás is megkapta a sötét módot. Ilyenek például az Instagram, Google Térkép, Google böngésző. Úgy tűnik a Facebook-kal azért nem siették el a dolgot, de mint szokták mondani, jobb később mint soha.